در چهارماه اخیر، محدودیتهای اینترنتی، موجب آسیبزدن به اشتغال ۳۸ درصد کارکنان مرد شده است؛ ۶۲ درصد از دوهزار نفر پاسخدهنده به سوالات این نظرسنجی گفتهاند تعدیل نشدهاند، ۲۰ درصد گفتهاند تعدیل شده و ۱۸ درصد گفتهاند احتمالا به زودی تعدیل میشوند.
طی سهماه اخیر نه تنها فیلترینگ کاهش پیدا نکرده، بلکه دسترسی بسیاری از مردم به اینترنت آزاد نیز با مشکل روبهرو شده است. تقریبا اغلب کسانی که در ایران از تلفنهمراه استفاده میکنند، فیلترشکن روی موبایلهای خود دارند. «جرمانگاری استفاده از فیلترشکن»، اما باعث میشود تا بخش زیادی از جامعه ۸۵ میلیونی ایران، «مجرم» شناخته شوند.
وزیر کشور درباره رفع فیلترینگ شبکه های مجازی گفت: اگر متولیان شبکه های اجتماعی و مجازی بخواهند با ناامنی و هدایت جریانات اغتشاشگر کار کنند، طبیعی است ما هم همان موضع قبلی را خواهیم داشت.
«در مجموع اینها را گفتم تا بگویم که ما تا پیش از دوماه اخیر در حوزه اشتغال با مشکلات بسیار زیادی مواجه بودیم و عملاً حالا این اتفاقات اخیر و فیلترینگ شرایط را به مراتب بدتر کرده است. البته من معتقدم که این عدد ۱۰ میلیون درست نیست. زیرا ما به طور کلی ۲۳ تا ۲۴ میلیون شاغل داریم و این عدد غیرممکن است که درست باشد، اما فکر میکنم درست این است که بگوییم ...